We doen het niet alleen!

Het Hellendaal heeft vele muzikale vrienden, waarmee we samen optreden en samen projecten doen. We werken veel samen met anderen om nog meer muziekvrienden te maken. En natuurlijk hebben we onze eigen club Vrienden van het Hellendaal

De Theaterschool als thuisbasis

Alle muzieklessen van het Hellendaal worden gegeven in het gebouw van de Theaterschool op de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam-Delfshaven. Het Hellendaal voelt zich zeer verbonden met de organisatie Jeugdtheater Hofplein, zij bestaan al sinds 1985. Het Jeugdtheater Hofplein brengt kinderen, jongeren en volwassenen in contact met cultuur in de breedste zin en theater in het bijzonder!

Jeugdtheater Hofplein biedt hiervoor jaarlijks een divers aanbod aan voorstellingen, theateropleidingen en cursussen in de vrije tijd, maar ook MAVO, HAVO-, VWO-, en MBO opleidingen. Jeugdtheater Hofplein daagt kinderen en jongeren uit om even uit hun bekende wereld te stappen en een ontmoeting met het onbekende aan te gaan. Theater maakt nieuwsgierig, empathisch en open minded en gaat over verbeelding. Het geeft even een andere kijk op de wereld. Vanuit een ander perspectief of door de ogen van een personage.

Theater is ook plezier hebben met elkaar, je leert jezelf en elkaar beter (op een andere manier) kennen en het helpt je jezelf te presenteren. Vaardigheden die je een leven lang nodig hebt. Of je nu burgemeester, politieman of vlogger wordt. Het leven draait om vrijheid, creativiteit en aandacht. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je de ruimte krijgt om jezelf te zijn en je ideeën te delen. Door verhalen te vertellen kunnen we samen groeien, grenzen verleggen en plezier maken. Theater inspireert om te leven vanuit je hart en draag daarmee bij aan een rijkere wereld.

Het Hellendaal en de Theaterschool werken samen op artistiek en logistiek gebied en gaan de uitdaging aan om jaarlijkse enkele projecten of producties samen te doen.


Intensieve samenwerking met Codarts

Verder studeren aan het Conservatorium is wat de volgende stap kan zijn als je bij Hellendaal muziekles krijgt. Het Conservatorium in Rotterdam Codarts vormt de uitgelezen plek om dit te doen. Hellendaal en Codarts werken nauw samen om dit doel te bereiken.

Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut heeft een intensief samenwerkingsverband met het Rotterdams Conservatorium (Onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten). Een flink aantal docenten zijn ook als (hoofd)docent verbonden aan de afdeling Klassieke muziek van het Codarts. Ook is er het Young Talent Orchestra, waarin leerlingen van het Hellendaal samenspelen met studenten van het Codarts. Dit orkest is zeer succesvol en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.

Deze samenwerking zal de komende periode verder geïntensiveerd worden door samen te investeren in opleiding en (muziek)kennisuitwisseling maar ook door het bieden van mogelijkheden voor leerlingen van Hellendaal om verder te studeren aan het Conservatorium.Hellendaal 'vriend van het RPHO'

Het Hellendaal heeft een speciale band met het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Josef Schebal, altviolist uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest richtte meer dan dertig jaar geleden een vioolinstituut op en legde met veel collega musici uit het RPHO de basis legde voor het huidige instituut. RPH-violiste Mary O'Reilly nam begin 2000 het stokje van hem over en bouwde het instituut verder uit.

Ook is sinds jaar en dag de dirigent van het orkest lid van ons comité van aanbeveling en steunt hij ons. Veel leerlingen weten de weg in De Doelen goed te vinden en zijn vaak aanwezig bij concerten.

Het Hellendaal wordt ook vaak gevraagd op te treden in het voorprogramma of tijdens de ontvangst van belangrijke gasten in de foyer van het gebouw.


Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam is het stadsdansgezelschap van Rotterdam. De artistiek directeur en choreograaf van Scapino Ballet Ed Wubbe is lid van het Comité van Aanbeveling van Hellendaal. Ook hebben Scapino Ballet Rotterdam en Hellendaal een overeenkomst gesloten met een school voor voortgezet onderwijs in ’s-Gravenzande (ISW Gasthuislaan) waar zij wekelijks vioollessen en danslessen verzorgen. Een unieke samenwerking waarbij vele jongeren in aanraking komen met dans en muziek tijdens hun middelbare schoolperiode. Scapino Ballet heeft alle premières in de Rotterdamse Schouwburg. Uiteraard treedt ons Young Talent Orchestra regelmatig op tijdens deze mooie avonden in de Rotterdamse Schouwburg.

Sponsors en fondsen

Hellendaal krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften en sponsorbijdragen. Het is heel belangrijk voor Hellendaal dat sponsoren en fondsen het belang erkennen van onze onderwijsinstelling. Daarom zal Hellendaal regelmatig aanvragen doen om bijzondere projecten mogelijk te maken voor de leerlingen.

Vrienden van Hellendaal

Hellendaal is een broedplaats van jong talent. Helaas is het niet voor ieder kind weggelegd om te kunnen deelnemen aan het lesprogramma van Hellendaal. Toch willen wij ieder kind dezelfde kansen geven. Door vriend van Hellendaal te worden draagt u bij aan het investeren in de toekomst van deze kinderen. De Stichting Vrienden van het Hellendaal steunen onze studenten onder meer door het financieel mogelijk maken van lessen en masterclasses, het beschikbaar stellen van beloningen voor buitengewone artistieke prestaties en het geldelijk steunen van excellente talenten die anders hun studie niet zouden kunnen voortzetten.

Wilt u Vriend worden? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Marina Meerson, via marinameerson@gmail.com of via 06-55337975. We verwelkomen u van harte!