Heb jij talent?

Talent verdient het om ontdekt te worden en om aandacht te krijgen. We hebben een heuse Academy opgericht voor die getalenteerde leerlingen die nog meer tijd en energie hebben om hun talent verder te ontwikkelen. Je wordt niet zomaar toegelaten, daar moet je wel wat voor doen!

Young Talent Academy

Een complete muziekopleiding voor jong talent met internationale allure. Onze Young Talent Academy bestaat momenteel uit 13 gedreven en bijzonder getalenteerde leerlingen. De leerlingen van de YTA geven regelmatig recitals in binnen- en buitenland, vaak als solist met het Young Talent Orchestra.
Het goed leren bespelen van een muziekinstrument is net als een topsport: door middel van professionele en persoonlijke begeleiding leert een kind om talent en hard werken te combineren. Door gedisciplineerd te oefenen, coaching te krijgen en veel podiumervaring op te doen leren kinderen hun instrument technisch goed te beheersen, de muziek te begrijpen en hun passie voor muziek te delen met anderen.

De Young Talent Academy (YTA) is een speciaal leertraject dat aan zeer getalenteerde Hellendaal leerlingen de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen als een professionele musicus en om extra podiumervaring op te doen.

Dit traject biedt het volgende :

 • - individuele lessen van 45 min of 60 min per week met een hoofdvakdocent van het Hellendaal Instituut. Langere lestijden zijn ook mogelijk in overleg met de hoofdvakdocent.
 • - De mogelijkheid om 3 uur per semester met een piano begeleider van het Hellendaal Instituut te oefenen en op te treden.
 • - Theorielessen volgen op de zaterdag.
 • - deelname aan de 2 ensembles van het Hellendaal: Preludio ensemble, het Intermezzo ensemble of het Young Talent Orchestra (YTO).
  N.B. Deelname aan een ensemble of aan het YTO is verplicht voor alle YTA leerlingen!
 • - Soleren met het YTO en deelnemen aan diverse bijzondere YTA optredens.
 • - Ervaring opdoen in het orkest en als solist op verschillende concertpodia in binnen - en buitenland.
 • - Een YTA leerling is verplicht om jaarlijks een technisch- en overgangsexamen af te leggen om de vooruitgang te waarborgen.
  Het tentamen wordt afgenomen door een samenstelling van de artistieke leiding en een aantal docenten van het Hellendaal Instituut.
 • - Soleren met het YTO en deelnemen aan diverse bijzondere YTA optredens.

Tarieven

Het lesgeld, middels een jaarfactuur, dient volgens onderstaand termijnen schema bij vooruitbetaling, onder vermelding van de periode, te worden voldaan. Indien niet betaald is, zonder opgaaf van een geldige reden, kan er besloten worden de lessen niet voort te zetten. Restitutie van het lesgeld kan alleen in geval de docent in gebreke blijft bij het verzorgen van de lessen.
Jaartarief 2021 – 2022 voor 10 maanden (36 lessen) = € 1.750,-.( uitgaande van individuele lessen van 45 minuten per week.)
Jaartarief 2021-2022 voor individuele lessen van 60 minuten per week= € 2.000,-

Lesovereenkomst

Als je zeker weet dat je een Hellendaler wilt worden, sluiten we een overeenkomst met elkaar zodat we allebei weten wat we van elkaar verwachten. Zo staat in de overeenkomst iets over op opzegtermijnen, betalingsafspraken en nog meer praktische zaken zodat we zeker weten dat onze samenwerking een succes wordt.